Novak u tri seta poslao Istomina kući

novak ao 2014Novak Đoković rutinski je završio meč protiv Denisa Istomina iz Uzbekistana i plasirao se u 4. kolo Australijan opena. Novak je sa 6-3, 6-3, 7-5 pobedio Uzbekistanca za 121 minut ugre.

Prvi set Đoković je rešio u svoju korist sa dva brejka. Oduzeo je protivnički servis u trećem gemu i poveo sa 2-1, a potom ga i potvrdio za sigurnu prednost, koju je održavao do rezultata 5-3, a potom još jednim brejkom dobio prvi set sa 6-3, za 32 minuta.

Drugi set je trajao sedam minuta duže, ali rezultat je bio isti, 6-3. Novak je ovoga puta nenadoknadivu prednost stekao u četvrtom gemu, kada je oduzeo Istominu servis i poveo sa 3-1. Sigurnim servis gemovima je održao to vođstvo do kraja seta i poveo sa 2-0.

Novak je u trećem setu servirao za pobedu kada je dozvolio Istominu da uzme brejk i izjednači na 5-5. Iako je publika u završnici navijala više za borbenog Uzbekistanca, koji je na momente pokazao zadivljujuće poteze, srpski teniser je podigao nivo igre i za čas osvojio dva poslednja gema i prošao u 4. kolo gde ga čeka Fabio Fonjini iz Italije.