Novak u tri seta do druge runde

 Novak Đoković počeo je odbranu titule na Australijan openu sigurnom pobedom protiv Lukaša Lacka rezultatom 6:3, 7:6, 6:1. Trostruki uzastopni šampion u Melburnu bio je daleko od svog najboljeg izdanja, ali je i pored toga meč završio u tri seta što je i najvažnije u početnoj fazi turnira. Đokovića je najviše mučio njegov najbolji udarac, ritern, pa je napravio  dosta atipičnih grešaka, ali u najvažnijim trenucima je odigrao dovoljno dobro i ipak ostvario  rutinsku pobedu. Novak je nešto slabije počeo duel, pa je već u prvom gemu morao da se izbori sa dve brejk lopte rivala. Uspeo je u tome i posle četiri minuta poveo je sa 1-0.

Novak Djokovic, AO 2014 Srpski teniser se međutim brzo konsolidovao, pa je u četvrtom gemu iskoristivši prvu brejk šansu poveo sa 3:1. Poveo je Đoković u narednom gemu sa 4:1, ali Lacko je igrao rasterećeno i u sedmom gemu je vratio brejk i smanjio na 4:3. Nuije dugo trajao dobar momenat Slovaka, pošto je Novak već u narednom gemu napravio novi brejk i nakon toga odserirao za 1-0 (6:3). Nije dugo trajao dobar momenat Slovaka, pošto je Novak već u narednom gemu napravio novi brejk i nakon toga odserirao za 1-0 (6:3). Ništa se nije promenilo ni u naredna tri gema. Novak je uspevao da dobije svoje servis gemove bez problema, ali pravio je dosta grešaka iz riterna, svog najboljeg udarca, pa je Lacko uspeo da se izbori za taj-brejk. U 13. gemu srpski teniser je ipak postavio stvari na svoje mesto i posle 87 minuta došao je na set od pobede (7:2 u taj-brejku). U trećem setu nije bilo dileme. Đoković je odmah na startu poveo sa 3:0 uz jedan napravljeni brejk, nakon toga je u šestom gemu napravio još jedan i na kraju je as udarcem okončao prvi zvanični meč u 2014. godini. Bila je ovo 22. uzastopna pobeda Đokovića u Melburnu i 25. ukupno. U narednom kolu Đokovića očekuje duel sa još jednim vršnjakom, Leonardom Majerom. Novak se nikada ranije nije sastajao sa nedelju dana starijim Argentincem koji je u prvom kolu lako u tri seta pobedio Alberta Montanjesa.

„Jedino je servis funkcionisao kako sam želeo u prva dva seta. Prvi set je bio ok, ali u drugom nikako nisam mogao da napravim brejk. Ali, očekivao sam ovako nešto.“„Nisam igrao takmičarski meč 5-6 nedelja. Pronašao sam ritam u trećem setu i nadam se da ću u narednom meču biti bolji. Radio sam vredno proteklih nedelja, nije mi prvi put da ovako dugo nisam igrao, ali i on je odigrao dobro“, rekao je Đoković nakon meča. „Navikavam se na Bekera u loži. On ima snažan karakter i nadam se da će naše partnerstvo biti uspešno“,dodao je Đoković .
 
                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                  Izvor:B92