Novak u petom finalu Sinsinatija

Ne blista na terenu, ali Novak Đoković nastavlja da ruši rivale na putu ka prvoj tituli u Sinsinatiju. Aleksandar Dolgopolov je bio na dobrom putu da sruši teniskog kralja, međutim, na kraju je položio oružje (4-6, 7-6, 6-1). Peti put u karijeri Đoković će igrati u finalu mastersa u Sinsinatiju, jedinom turniru masters serije koji do sada nije osvojio.noleeeeeMožda je baš taj podatak uticao na našeg tenisera da odigra dosta skroman meč za njegove mogućnosti. Aleksandar Dolgopolov je dobio prvi set sa 6-4, u drugom došao do taj brejka, u kojem je takođe imao vođstvo, ali je tek tada naš teniser uhvatio pravi ritam.

Posle dobijanja taj brejka i izjednačenja na 1-1 u setovima, odlučujući deo meča je bio čista rutina. Ukrajinac se unervozio zbog propuštene šanse da ranije završi meč, dok je Đoković pogađao kao da je meč tek počeo. Na kraju, 6-2 u trećem setu i pobeda za Novaka.

Najbolji igrač sveta je čak četiri puta bio finalista u Sinsinatiju, od 2008. do 2012, osim 2009. godine, ali ga nikada nije osvojio. U finalu će sutra od 21 čas igrati protiv boljeg iz drugog polufinala, koje igraju Endi Mari i Rodžer Federer.