Novak u novom finalu Londona

Najbolji teniser sveta, Novak Đoković, plasirao se u još jedno finale završnog Mastersa u Londonu, nakon što je u polufinalu sa 6-1, 3-6, 6-0 nadigrao Keija Nišikorija iz Japana. 

Duel je počeo sigurnim servisima sa obe strane, a nastavak seta protekao je u dominaciji Đokovića. Novak je uspeo da dva puta oduzme servis Japancu, prvo u četvrtom gemu za 3-1, a potom i u šestom za velikih 5-1. Poslednji gem bio je rutina za našeg tenisera jer je njime upisao 6-1 na semaforu i poveo u polufinalu sa 1-0 u setovima.

Britain Tennis ATP Finals

Drugi set počeo je brejkom za Novaka, ali je Kei Nišikori uzvratio u drugom gemu, poravnao na 1-1, a zatim i preokrenuo na 2-1. Ni u naredna dva gema ništa se nije menjalo, pa je Japanac i dalje imao prednost, ovoga puta od 3-2. U daljem toku seta finalista USO je stigao i do brejk lopte u osmom gemu, uspeo je da je iskorsti i povede sa 5-3. U naredom gemu Japanac je materijalizovao stečeno i osvojio drugi set sa 6-3.

Odlučujući set počeo je brejk prilikama za Nišikorija, a onda je Nole uspeo da spase to, osvoji prvi gem, a potom napravi brejk, zatim ga i potvrdi za velikih 3-0 na startu trećeg seta. U četvrtom gemu Novak Đoković je napravio još jedan brejk, poveo sa 4-0, a onda je i uvećao stečenu prednost i došao do nedostižnih 5-0. U šestom gemu Japanac je servirao za prvi gem, Novak mu to nije dozvolio, te je trećim brejkom osvojio odlučujući set sa 6-0, a Nišikori je na meč loptu odservirao duplu grešku.

Ovo je bio peti međusobni duel dva tenisera, a treća pobeda Novaka.

Novaku je ovo 14. pobeda u nizu na završnom Mastersu, jer je prethodne dve godine osvojio titule bez izgubljenog meča.

Protivnik Đokovića u finalu biće poznat večeras nakon drugog polufinala koje počinje u 21 čas, a u njemu se sastaju Švajcarci Rodžer Federer i Stan Vavrinka.