London: Novak u finalu, opet posle preokreta!

Čudan je to bio meč. U jednom trenutku sve je izgledalo izgubljeno za Novaka. Protivnik je imao bolju igru, set i brejk viška, izgledalo je tako, i potpunu kontrolu u meču. Ipak, najbolji teniser na svetu je još jednom pronašao put do pobede i to ubedljivije nego što je iko u tom trenutku mogao da pomisli, 4-6 6-3 6-2.

Taj prelomni trenutak je zaista teško objasniti. Posle boljeg ulaska u meč Novak počinje da pada sredinom prvog seta. Del Potro, suprotno tome, postaje sve sigurniji što donosi Argentincu prvo brejk i vođstvo od 5-4 zatim set i na kraju brejk za vođstvo od 2-1 u drugom setu.

I onda, odjednom nestaje te sigurnosti, kao da je i sam iz nekog razloga počeo da sumnja da može posao završiti do kraja. Već u sledećem gemu Novak vraća brejk, uz dobre zasluge Del Potra za to. Od tada, Novak popravlja svoju igru a Del Potro ne uspeva da se potpuno vrati mentalno u meč. To je napravilo toliku razliku da je rezultat od tog trenutka bio 11-3 u gemovima za Novaka!

Ovom pobedom Novak se plasirao u svoje drugo finale Završnog masters turnira. Prvo, 2008. u Šangaju je dobio, a ishod ovog znaće se posle finala koje se igra u ponedeljak od 21h. Protivnik će se znati večeras posle drugog polufinala. Dakle, Marej ili Federer.