Novak u četvrtfinalu Dubaija

3656833091Novak Đoković je u svom sedmom učešću u Dubaiju, stigao i do svog sedmog četvrtfinala. Pobeđen je Roberto Bautista Agut, malo teže nego što se očekivalo, bar kada je finiš meča u pitanju, sa 6-1 7-6(4).

Do 3-0 i brejk lopte za dupli brejk u drugom setu, sve je išlo u pravcu brze i jednostavne pobede za manje od sat vremena. Tada, umesto da dokusuri protivnika, Novak polako počinje da pada u tempu, popušta mu koncentracija, što se po običaju poklapa sa boljom, tačnije drastično boljom igrom protivnika.

Umesto da rutinski privede meč kraju, Novak se suočava sa 00-40 na 5-3 i u servis gemu koji je trebalo da bude poslednji u meču. Dve lopte je spasao, ali treću nije. To nije bio kraj Novakovim mukama. Sledeći gem na servis Španca, koji je trajao koliko i ceo prvi set, doneo mu je priliku za pobedu, čak četiri meč lopte, ali ni to Novak nije iskoristio.

Malo je nedostajalo da i u taj brejku prokocka 5-2 i dva mini brejka prednosti. Agut se vratio, anulirao Novakovu prednost, ali i tu stao. Trećeg seta ipak nije bilo, a zanimljivo, Španac je izgubio prvi taj brejk u sezoni, posle pet dobijenih.

Novak je tako pokazao da još uvek nije na potrebnom nivou, ali da nije ni daleko od toga. Očekuje se da će igra biti na višem nivou, iz meča u meč, a već u sledećem meču će morati bez oscilacija, jer je protivnik ozbiljniji, Andreas Sepi, mada Italijan još uvek nema pobedu protiv Novaka, a do sada su se susreli devet puta.