Novak svetski rekorder!

Osvajanjem trećeg mastersa u sezoni, što je takođe učinio prvi u istoriji, Đoković je jutros osvanuo na prvom mestu ATP liste sa 13.845 bodova, a drugoplasirani Rodžer Federer ima 8.385. To je razlika od 5.460 bodova, najveća u istoriji svetskog tenisa. Prethodni rekord držao je Rafael Nadal, koji je 11. oktobra 2010. godine imao 5.245 bodova više upravo od Đokovića.

novak

Sa ovolikom bodovnom razlikom sasvim je izvesno da će srpski as imati velike šanse da na večnoj listi “brojeva jedan” dostigne Džona Mekinroa, koji je na petom mestu sa 170 nedelja provedenih na čelu karavana. Novak Đoković je danas počeo svoju 143. sedmicu dominacije svetskim tenisom.

Na novoj ATP listi Rafael Nadal se vratio na četvrto mesto, preskočivši Keija Nišikorija, dok je Tomaš Berdih plasmanom u finale Monte Karla došao na sedmu poziciju, umesto Davida Ferera. Od srpskih tenisera, Viktor Troicki je napredovao za tri mesta i sada je 34. na svetu, Dušan Lajović je skliznuo na 82. poziciju, a Filip Krajinović je ispao iz prvih 100 i od danas je 102. u svetu.