Novak, sporo, brže, najbrže

Iako je imao problema u prvom setu, uglavnom samo sa realizacijiom prilika za brejk, odnosno set, Novak je i pored veoma dobre igre protivnika, pokazao visok nivo igre, pre svega u drugom i trećem setu, 7-6(3) 6-3 6-1.

Potito Staraće nije nimalo uplašeno i stegnuto ušao u meč .Gledajući statistiku, negde pred taj brejk prvog seta, Staraće je napravio samo 6 grešaka uz 10 vinera, što dovoljnoi govori o igri Italijana. Ipak, Novak je malo sporije ušao u meč, imao je problema  sa riternom, ali je bio siguran na svoj servis. Kako se set bližio kraju, Novak je pojačavao tempo, ali je na 4-3, propustio brejk loptu, dok je na 5-4 ima čak dve prilike da završi set. U dva od ta ti slučaja, samo su milimetri sprečili da se set završi pre taj brejka.

U taj brejku je Novak dominirao i to ne samo zahvaljujući greškama protivnika i time nagovestio kako će se stvai razvijati u nastavku. A u nastavku smo gledali grčevitu borbu da Staraće zadrži svoj servis i Novakovu suverenu igru kada je serivrao. Posebno je za to bio indikativan drugi set, u kome je Novak izgubio samo jedan poen kada je servirao, i imao samo dve neiznuđene greške, uz 14 vinera.

Staraće se dakle koprcao još koji gem u drugom setu, da bi od 2-2, pa do kraja meča uzeo još samo dva gema. Sve u svemu, odličan Novak i bez obzira na sporiji start, deluje kao neko ko zna koliko može i na koji  način to da ostvari. Teško da će ga u tome sprečiti naredni protivnik, Blaž Kavčić koji je dans bio bolji od rekovalscenta Lejtona Hjuita.