Novak sigurno do trećeg kola!

Novak-Djokovic-@IndianWells-2013-via-HEAD-fb-500x332Najbolji teniser sveta Novak Đoković počeo je nadmetanje na turniru u Rimu pobedom u drugom kolu, pošto je pobedio 89. igrača ATP liste Alberta Montanjesa sa 6:2, 6:3 posle sat i deset minuta igre. Posle nešto slabijeg početka, zaigrao je angažovanije, i uz agresivan servis i seriju brejkova, trasirao je put ka pobedi.

Prvi je servirao Đoković, posle uvodnih 40:30 Montanjes je uspeo da stvori priliku za brejk, ali je Novak vezao tri poena za startno vođstvo. Dve brejk lopte propustio je u narednom gemu da ga udvostruči, a onda je serijom grešaka dozvolio Albertu da mu oduzme servis.

Bio je uporan u nameri da što pre uzvrati Đoković, pa je četvrtu brejk loptu iskoristio da anulira prednost protivnika. Posle toga, u više nego efektna tri gema nije izgubio ni poen! Nije ni Montanjes izgledao toliko inferiorno u igri, nekoliko puta je i grešio, ali je bilo jasno da je ovaj set izgubljen, okončao ga je Novak trećim uzastopnim brejkom.

Tek u prva dva gema narednog seta uspeo je španski teniser da parira Đokoviću, bio je i blizu brejka, ali je Novak uspeo da prelomi i nastavi seriju. U drugom gemu, iskoristio je treću brejk loptu, i najavio rutinsko privođenje meča kraju još jednim gemom u kom nije gubio poene.

Tek posle osam izgubljenih gemova uspeo je Montanjes da popravi utisak, nije ni Novak imao potrebu da se dodatno troši, pa je oslonio samo na svoj servis, i okončao je meč upravo ovim oružjem – as je potvrdio trijumf.

U trećem kolu, Novakov protivnik biće pobednik duela između Ukrajinca Aleksandra Dolgopolova i Švajcarca Stanislasa Vavrinke.