Novak se mučio, ali prošao u četvrtfinale

noleeeNovak Đoković uspeo je da se plasira u četvrtfinale US-opena, ali tek pošto je morao dobro da se pomuči da bi savladao Roberta Bautistu Aguta u četiri seta, rezultatom 6-3, 4-6, 6-4, 6-3. Meč je trajao više od tri sata, a za to vreme je rasterećeni Španac bio prilično raspoložen i motivisan, s obzirom na to da je prvi teniser koji je prvog favorita za osvajanje turnira primorao na defanzivu, i samim tim greške u drugom setu koji je izgubio.

Novak je i pored toga što je imao problem sa sočivima, uspeo da nametne pritisak kad je trebalo, a Bautista Agut nije s tim mogao da izađe na kraj.

Đokoviću je problem pravilo to što su mu sočiva bila suva zbog vrućine u Njujorku, pa se požalio da ne vidi kako treba lopticu na terenu. U drugom setu je izgubio čak dva servis gema, pa je Španac na njegov servis iskoristio set loptu.

Ipak, na početku trećeg seta ponovo je zaigrao na svoj uobičajeni način. Nije razmišljao o nebitnim stvarima, koncentracija je bila na visokom nivou, pa je jedan brejk bilo dovoljan da vrati prednost u seovima 2-1. Bilo je oscilacija i tokom četvrtog dela igre, ali nije dozvolio Agutu ponovo da se razmaše, te je posle tri sata i pet minuta stavio tačku na meč.  

Naredni Novakov rival biće Felisijano Lopez, koji je eliminisao Fabija Fonjinija sa 6-3, 7-6, 6-1.