Novak savladao Milera za novo četvrtfinale

Novak Đoković uspeo je da se plasira u svoje 23. uzastopno GS četvrtfinale pošto je u osmini finala savladao Zila Milera rezultatom 6-4, 7-5, 7-5. Naredni protivnik biće mu Miloš Raonić koje je posle martona izbacio Felisijana Lopeza.

Miler je dobro servirao od samog početka meča, što je Novaku prilično otežalo posao. Do prvog brejka u meču došao je naš teniser  u sedmom gemu i poveo sa 4-3. Brejk prednosti sačuvao je do kraja seta koji je dobio sa 6-4.

novak djokovic

Drugi set bio je nešto neizvesniji, jer su obojica čuvali svoje servis gemove. Tek u jedanaestom gemu Đoković je uspeo da iskoristi brejk priliku i povede sa 6-5. Servirao je za set i posle dve šanse poveo sa velikih 2-0 u setovima

Novak je imao priliku da protivniku oduzme servis u ranoj fazi trećeg seta, ali je propustio. Dva gema kasnije pokušao je njegove greške da naplati Miler, ali je Đoković spasio tri brejk lopte i došao do 3-3. Miler je, iako je igrao pod pritiskom, konstanto pravio privremeno vođstvo zahvaljujući tome što je prvi servirao. U završnici ovog seta Novak je bio taj koji je bio pod pritiskom, pa je u važnim trenucima veoma loše servirao. U jedanaestom gemu konačno uspeva da oduzme servis Mileru i nakon vođstva od 6-5 servira za meč. Koristi prvu meč loptu za plasman u četvrtfinale.

“Miler je generalno odličan teniser, koji veoma kvalitetno servira. U određenim trenucima se nisam osećao prijatno, mnogo sam klizao”, rekao je Djoković odmah posle meča.