Novak rutinski prošao dalje

Tačno 109 minuta trebalo je Novaku Đokoviću da savlada kvalifikanta, Aljaža Bedenea (ATP 116) i izbori plasman u 2. kolo. Svetski broj jedan je sa 6-3, 6-2, 6-4 pobedio Slovenca.

Bedene je u sjajnoj formi na početku ove sezone, jer je igrao i prvo ATP finale u Čenaju. Znalo se da je jedan od najtežih kvalifikanata. Slovenac je pružio solidan otpor prvom nosiocu, ali osim na početku meča nije uspeo da ugrozi Đokovića. Kako je meč odmicao, tako je Novak pronalazio ritam i delovao sve bolje. Đoković je bio siguran na servisu ne dozvolivši protivniku nijedan brejk i u najvećoj meri može da bude zadovoljan prikazanom igrom.

U prvom setu, prvi do brejk šansi stigao je Bedene pri rezultatu 2-2. Novak je preciznim servisima spasao obe brejk lopte, a jedinu priliku za brejk koju je Đoković imao odmah je i realizovao pri rezultatu 4-3. Na svoj servis nije imao problema pa je prvi set dobio sa 6-3, iskoristivši prvu set loptu.

Drugi set protekao je bez većih problema za Novaka jer nije dozvolio nijednu brejk loptu protivniku, lagano je osvajao servis gemove, a napravio je dva brejka i dobio taj set sa 6-2.

U trećem setu, Đoković je napravio brejk pri rezultatu 2-2, a u narednom gemu spasio je jednu brejk loptu i poveo 4-2. Pri tom rezultatu imao je jednu brejk loptu koju nije iskoristio. Naredna tri gema, lagano su osvojili teniseri koji su servirali tako da je treći set Đoković dobio rezultatom 6-4.

Iako je imao 29 neiznuđenih grešaka, Đoković je imao i 30 direktnih poena uz sjajan procenat poena osvojenih na mreži. Novak je spasio tri brejk lopte i bio je uspešan na brejk prilikama protivnika. 

Naredni protivnik Novaka Đokovića biće 88. teniser sveta, Andrej Kuznjecov iz Rusije sa kojim se do sada nije sastajao.