Novak rutinski do četvrtfinala

Nakon  što su Aleksandra Krunić i Ana Ivanović izborile mesto u četvrtfinalu na svojim turnirima, isto je danas učinio i Novak Đoković. Svetski broj jedan je za sat vremena igre sa 6-2, 6-1 nadigrao Ukrajinca Sergeja Stahovskog i zakazao duel sa Ivom Karlovićem u četvrtfinalu.

novak doha 2015

Novak je bio veoma dominantan, pokazao je sjajan tenis i zasluženo slavio na kraju. Duel je krenuo sigurnim servisima sa obe strane, a onda je naš tensier u četvrtom gemu napravio brejk, a potom i potom dobio svoj servis gem za velikih 4-1. U daljem toku prvog seta Novak je još jednom oduzeo servis ukrajinskom teniseru i lako priveo set kraju osvojivši ga rezultatom 6-2.

Drugi period takođe je protekao u znaku najboljeg na svetu. Nole je opet napravio brejk u četvrtom gemu, stigao do 4-1, a onda je u nastavku novim oduzetim servisom samo potvrdio stečeno, došao do 5-1 i svojim servisom dobio set sa 6-1 i izborio plasman među najboljih osam na ATP turniru u Dohi.

Od ostalih rezultata treba spomenuti pobedu četvrtog nosioca Davida Ferera nad sunarodnikom Verdaskom od 6-3, 6-2. Ivan Dodig je u dva seta pobedio Berera, Nemca koje je juče šokirao tenisku scenu eliminisavši Rafaela Nadala. Italijan Andreas Sepi je sa 7-5, 6-2 nadigrao Brazilca Sozu, dok je u nemačkom okršaju Dastin Braun bio bolji od Jana-Lenarda Štrufa.