Peking: Novak rutinski, ali…

Sve je završeno u sedamdesetak minuta, protivnik je uzeo samo 4 gema, ako je veorvati statistici, Novak je imao 25 vinera i samo 12 grešaka, ali, ponovo mu se desilo, da posao ne završi kada se za to ukaže šansa i da tako vraća protivnika u igru.

Berer mu je uzeo set, Novak je juče izgubio još jedan taj brejk, iako je startovao sa mini brejkom na svojoj strani, ali je greškama odveo sebe u treći set. Danas se to nije dogodilo, jer je prednost bila ogromna, 5-0 u drugom setu. Do te prednosti Novak je stigao posle najdužeg i najboljeg gema u meču, u kojem je Berlok ispustio 40-00. Novak je bio rešen da Berloku ni takav gem ne propusti, a onda je jedva sprečio i četvrti gem za redom za borbenog Argentinca.

Jedan gem može da se pripiše malom opuštanju, jer je verovatno pomislio da je meč završen, posle 5-0, ali je malo iznenađujuće, što je dozvolio i drugi brejk, pogotovu što je imao meč loptu, kada je laganu egzekuciju iz bekenda, nepotrebno pretvorio u aut, previše rizičnim udarcem. Teško je poverovati da se Novaku u tom trenutku ruka stegla, ali ko zna. U petak će Novaka čekati možda i ozbiljnija provera, mada je Jirgen Melcer neko ko može biti i lagan protivnik, ako krene sa greškama.

Novak je do sada samo jednom izgubio od Austrijanca, ali taj poraz sigurno pamti više nego prethodne dve pobede zajedno. U četvrtfinalu Roland Garosa, posle vođstva od 2-0 u setovima, uz brejk prednosti u trećem. Taj poraz je možda na neki način bio i prekretnica u Novakovoj karijeri, a ovo će biti prva prilika za revanš.