Novak rutinski do četvrtog kola

miami_01Bez previše drame i nervoze, čak se može reći i bez previše utrošene energije, Novak Đoković je prošao prepreku zvanu Somdev Devarman i obezbedio plasman u 4. kolo turnira u Majamiju. Rezultat je bio 6-2 6-4 a naredni protivnik biće Tomi Has.

Nema prevelike razlike između dva seta, osim što je Devarman bio nešto sigurniji u drugom delu meča. Malo drame je bilo u poslednjem gemu, kada je Novak greškama  dozvolio protivniku da brejk loptom pripreti da se vratri u meč, ali to se nije desilo. Dobrom kombinacijom servisa i prvog forhenda, Novak je otklonio opasnost i rutinski završio posao.

Možda je današnja igra za nijansu slabija i sa manje energije u odnosu na prvi meč protiv Rosola, ali treba reći da su uslovi za igru, zbog vetra bili mnogo nepovoljniji, a i da je Devarman manje poklanjao i uspevao da dugo drži dobar tempo sa Novakom, pre svega zahvaljujući svojim brzim nogama. Novak je dodavao gas kada je to trebalo i mirno kontrolisao meč.

Sledeći Novakov protivnik sigurno nije igrač sa kojim Novak voli da se sastane. Has je dva puta pobedio Novaka 2008. godine a i prošle godine u Montrealu bilo je dosta borbe i meč koji se igrao u tri seta. Ipak, sve drugo osim Novakove pobede bi bila senzacija.