Novak prijateljski

Novak nije bio raspoložen za igru kao protiv Bagdatisa ali i takav je lagano pobedio Viktora sa 6-3 6-4.

Novak je dobro ušao u meč, lako iskoristio Viktorovu nervozu, došao do brejka ali je već u trećem gemu pokazao slabosti koje su ga pratile čitav meč. Loš gem, u kojem je napravio seriju grešaka i susreo se sa čak 5 brejk lopte, nije ostavio rezultatskog traga. Novak je poveo sa 3-0, što je sigurno pretvorio u prvi set.

Drugi je slično počeo, samo što je ovoga puta Novak mogao da povede sa 3-0 uz dva brejka prednosti. Viktor je nekako spasao brejk lopte u trećem gemu a onda iskoristio još jedan slab period u Novakovoj igri i došao, ne samo do izjednačenja, već je prvi i jedini put poveo na meču, 3-2.

To je doduše bilo sve od Viktora. Novak kreće ozbiljnije, lako dobija svoj servis gem, oduzima Viktoru servis i bez problema završava meč. Sve u svemu, slabo izdanje Đokovića, pre svega zbog velikih padova u igri, kada nijedan udarac ne funkcioniše kako treba, ali ipak je forhend taj koji više znao da napravi probleme.

Viktor još može da bude zadovoljan. Bilo je perioda kada se sjajno branio, dobro kretao, pa je onda pokušavao da bude agresivan što mu je takođe povremeno polazilo za rukom. Servis je takođe bio dobar, pa osima malih padova i to uglavnom na početku meča, Viktor može da bude zadovoljan svojim izdanjem. Verovatno je njegov najveći problem samopouzdanje i prava je šteta što je u trećem kolu morao da igra protiv Novka. Sasvim moguće da ćemo već od sledećeg meča brojati njegove pobede.

Novakova igra ne mora toliko da brine, jer je meč odigrao možda i sa malo manje energije, s obzirom ko mu je protivnik. Možda ga je i Viktor iznenadio povremeno svojom dobrom odbranom. Ipak, protiv Gaskea mora da izbaci ove padove, jer Francuz ume da “poludi” pa mu ne treba davati šansu za to. Ako Novak od početka uspostavi rezultatsku kontroli, Gaske će se verovatno brzo predati. Inače Rišar je imao podosta problema sa Ramosom, bar u drugom setu, ali je ipak mirno priveo kraju.