Novak predao krunu, od ponedeljka pada na 4. mesto

Novak Đoković nije uspeo da obrani titulu na Rolan Garosu, na tom putu nepremostiva prepreka bio je Austrijanac Dominik Tim koji je bio bolji u četvrtfinalu od našeg tenisera 3-0 u setovima, 7-6(5), 6-3, 6-0.

                                                     

Prvi set je obilovao brejkovima, najpre je Novak izgubio servisu trećem gemu, da bi zatim Tim to isto uradio dva puta. Međutim, naš teniser nije uspeo da zadrži prednost brejka do kraja seta i ponovo gubi  servis pri rezultatu 4-2.  Oba tenisera su zadržala svoj servis do tajbrejka, s tim da je Novak imao i dve vezane set lopte na servis protivnika kada je bilo 5-4 za Noleta. Set je otišao u tajbrejk gde servis uopšte nije bio velika prednost, Đoković je izgubio 5 poena na svoj servis a Tim 4. Dovoljno da Austrijanac osvoji prvi set i stekne psihološku prednost koja je bilo očigledna u naredna dva seta. I po Novakovim rečima meč je rešen zapravo u prvom setu.

Na početku drugog dela igre Novak gubi servis koji je, ispostaviće se kasnije, bio presudan za osvajanje tog seta jer je Tim do kraja deonice osvajao svaki svoj servis gem. Nakon 2-0 u setovima naš teniser se gotovo predao i protvnik mu nije prepustio niti jedan gem.

Pošto nije odbranio titulu, Srbin je izgubio 1640 ATP bodova. Kada se tome doda da su se u finale plasirali Nadal i Vavrinka onda je jasno da će Đoković od ponedeljka zauzimati četvrtu poziciju na ATP listi.

Nadamo se da će Novak drugu polovinu sezone odigrati mnogo bolje i popraviti plasman na svetskoj rang listi jer neće braniti puno bodova. Prva prilika za to je sezona trave koja počinje odmah nakong Rolan Garosa.