Novak preokretom osvojio Indijan Vels!!!

Novak Đoković podigao je nivo tenisa kada je bilo najpotrebnije, pa je u finalnom meču savladao preokretom Rodžera Federera! 99 poena Đokovića naspram 98 Federera dočarava neizvesni meč, a to se vidi i u rezultatu 3-6, 6-3, 7-6 (3).

Novak IWKrenuo je Novak nesigurno, odservirao dve duple greške, a poklon je Rodžer prihvatio i do kraja seta nije Novaku dao ni gram šanse da se vrati. Servirao je izvanredno, ubacivao tri od četiri servisa, a Novakov ritern nije bio dobar, pa je Švajcarac sa lakih 6-3 stigao do seta.

Pripretio je Novak na startu drugog seta, ali nikako nije uspevao da dođe do brejk lopte. Nakon par gemova gde je bilo 30 oba, u osmom gemu Novak je stigao, nakon 66 minuta, do prve brejk lopte, iskoristio je i odservirao za odlučujući set!

Na startu odlučujućeg seta Novak je imao momentum, držao se odlično i odmah stigao do brejka koji je čuvao do trenutka kada je servirao za meč u desetom gemu. Tada Rodžer ulazi u seriju, osvaja 12 od 13 poena i Novak biva prinuđen da servira za ostanak u finalu. To je uspeo, a u taj brejku je odmah poveo 3-0, pa 5-2 što je bilo dovoljno za 7-3 i pobedu nakon malo više od dva sata.

nole iwKako je prošle godine ispao u polufinalu, Novak je zaradio novih 640 poena i primakao se Nadalu na 2230 poena. Rodžer je ovim ulaskom u finale obezbedio skok sa osmog na peto mesto.

Novak je stigao do treće titule u Indian Velsu, 17. Mastersa u karijeri, a ukupno 42. titule. Sa Novakom je u Indian Velsu bio Marijan Vajda, prvi put ove sezone, a već u Majamiju će doći do rokade između njega i Borisa Bekera. 

Novak je stigao do 16e pobede, iz 33 duela protiv Fderera, dok Federer sada ima trijumf vise od srpskog tenisera.

Teniseri se odmah sele u Majami, gde sredinom nedelje startuje drugi Masters u sezoni.