Novak preko dve predaje do osmine finala

Svetski broj 1 na pomalo neobičan način izborio je plasman među poslednjih 16 na poslednjem Gren Slemu sezone. Mečeve drugog i trećeg kola dobio je a da nije odigrao ni jedan ceo set, jer su mu protivnici predali.

novak-dokovic-us-open-foto-profimedia

U drugoj rundi na programu je bio meč protiv češkog tenisera Jirija Veselog – jednog od samo četvorice koji su uspeli da pobede Novaka ove sezone.  Ipak, Novak nije dobio priliku za revanš, jer mu je Čeh predao bez borbe , pre početka meča.

U trećoj rundi Novak je trebalo da igra protiv Mihaila Južnog iz Rusije, tenisera koji je ranije pravio dosta problema Novaku, i tri puta ga i dobio iz devet duela. Ipak, nakon samo đest gemova pri rezultatu 4-2 za srpskog tenisera, Rus je predao meč.

Novak je tako igrom slučaja sa samo 15 izgubljenih gemova dospeo do osmine finala, a samim tim oborio rekord u tome na US Openu – iako zbog uslova pod kojima se desio, ne može se shvatiti ozbiljno već više kao zanimljivost.

Takođe, ovo je novaku bila 225 pobeda na Gren Slem turnirima, što ga stavlja na 3. mesto Otvorene Ere, odmah iza Federera i Nadala.

Naredni Protivnik Đokoviću biče Kajl Edmund iz Velike Britanije sa kojim je igrao jednom, ove sezone i trijumfovao bez većih problema.