Đoković preko Conge do Nadala

Najbolji teniser sveta Novak Đoković u četvrtfinalu mastersa u Indijan Velsu savladao je, posle dva sata i osam minuta, Francuza Žoa Vilfrida Congu – 7-6 (2), 7:6 (2).

djokovic-conga-indian wells-2016Činilo se da će se sve brže završiti, a i trebalo je, da je Đoković iskoristio neku od brejk lopti na 4-2 u prvom setu ili da je bolje odservirao na 5-4. Novak je u tim trenucima pokazivao da još nije stabilan u formi i grešio je, ali je i Conga po pravilu odigravao najbolje i najluđe u tim situacijama.

Na sreću ili bolje reći zahvaljujući svom kvalitetu, Đoković je  taj brejk odigrao gotovo bez greške.

Ako je u drugoj polovini prvog seta Francuz naglo podigao igru i disciplinovanom igrom i dubokim slajsovima držao Novaka iza osnovne linije a ubitačnim forhendima koristio svaku šansu za napad, za dužinu trajanja drugog seta, uglavnom su krivi Novakovi padovi koncetracije u igri. Jedan takav doneo je Congi brejk u trećem gemu, ali je Francuz greškama dozvolio srpskom teniseru da se odmah vrati u igru.

U nastavku je Đoković imao puno šansi da zatvori meč. Međutim, ni jako loš procenat prvog servisa niti greške Conge, nisu pomogle Novaku da tada savlada Francuza, koji je i u drugom setu nastavljao da se rizičnom igrom izvlači iz teških situacija a spašavao je meč lopte oba puta kada je servirao za ostanak u meču.

Ipak, Novak je u taj brejku ponovo odigrao čvrsto i sigurno i tako obezbedio novo polufinale na ovom mastersu. U polufinalu će Đoković igrati sa Špancem Rafaelom Nadalom koji je bio bolji od Keija Nišikorija sa 6-4 6-3.

Do sada su se sastali 47 puta, a novak vodi 24-23. Novak je pobedio u poslednjih pet mečeva, a poslednji put igrali su ove godine na turniru u Dohi, kada je bilo 6-1 i 6-2 za Đokovića.