Novak posle tri seta bolji od Simona

Srpski teniser Novak Đoković pobedio je Francuza Žila Simona u drugom kolu turnira iz Masters serije u Sinsinatiju sa 6-3, 4-6, 6-4 za 129 minuta igre.

Simon je prvi zadao udrac i u petom gemu došao do brejka, i to bez izgubljenog poena, uz dve greške Novaka i jedan sjajni pasing forhend slajsom. Novak je odmah uzvratio i serijom od četiri uzastopno osvojena gema uspeva da sa 6-3 stigne do vođstvo u setovima.

novakĐoković je nastavio sjajno i u drugom setu i u ranoj fazi uspeva da oduzme servis Simonu. Imao je srpski teniser prednost od 4-2, ali je tada potpuno stao, postao previše pasivan, što je Francuz iskoristio i uspeo da vrati brejk, da bi potom još jednom oduzeo servis Novaku i tako serijom od četiri vezana gema, sa 6-4, poravnao rezultat u setovima.

Srpski teniser lakše je osvajao svoje gemove u nastavku, a u sedmom gemu dočekao je svoju šansu i stigao do ključnog brejka za prednost od 4-3, da bi do kraja meča uspeo da sačuva stečenu prednost i sa 6-4 obezbedi plasman u narednu rundu.