Novak posle dva dana nadigrao Andersona

Novak Đoković je u četvrtfinalu Vimbldona pošto je posle dva dana pobedio Kevina Andersona sa 3-2 (6-7, 6-7, 6-1, 6-4, 7-5). Meč je počeo u ponedeljak oko 18 časova i pri rezultatu 2-2 prekinut je zbog mraka, pa je nastavak usledio danas.Ali, samo što su teniseri izašli na teren morali su u svlačionicu jer ih je kiša oterala. Na sreću, pauza nije dugo trajala. 

Kao i dan ranije Anderson je i tokom petog seta slao prave “haubice” posle servisa. Bilo je to frustrirajuće za Đokovića. Ali, sve je izdržao. Bio je vidno nervozan, ali je istrajao. Na kraju je Andersonovo oružje zakazalo. Nole je napravio brejk u 11. gemu, a onda posle 47 minuta borbe u petom setu prvu meč loptu je realizovao za plasman u četvrtfinale. U borbi za polufinale Đoković će igrati sa Marinom Čilićem.novakkUspeo je Anderson da pronađe rešenje za Novakovu igru tokom prvog dana meča, tačnije nije mu dozvolio da nametne ritam, da dominira, nego je vodio ravnopravnu borbu sa prvim teniserom sveta. Novak je bilo nervozan, loše ga je služio ritern s obzirom na Andersonove ubitačne servise, činilo se da mu se uvek negde žuri, posebno na nabitnijim poenima. 

Ali, iako je plesao po ivici ponora, nije se Nole dao. Nije Anderson uspeo da ga gurne u provaliju. Počeo je Južnoafrikanac da posustaje. Novak je i pored minusa od dva seta zaigrao kao da je 0-0. Dobio jedan, pa drugi, kao da su ga pogurali i navijači koji su listom na nogama pozdravljali svaki poen Andersona. Bio naošteren Srbin za poslednji udarac, sada je Anderson bio na kolenima. Ali, sudija je pomerio meč za utorak zbog mraka. Viđena je velika borba i tokom petog seta, Anderson je napravio samo jednu grešku, u 11. gemu, koju je Novak iskoristio i plasirao se u četvrtfinale.