Novak ponovo siguran

v295453p0Jedan relativno neizvestan set i dva ubedljiva, rutinska, doneli su Novaku plasman u treće kolo Vimbldona. Konačno, 7-6(2) 6-3 6-1, protiv Bobija Rejnoldsa, 156. tenisera na svetu!

Kiša je promenila uslove na terenu. Spušten krov, gotovo dvoranski uslovi, bili su nešto što je trebalo da odgovara Novaku, što se na kraju ispostavilo kao tačno, ali je Novak prvi set odigrao prilično oprezno, pomalo stegnuto, ali i sigurno.

Novak nije dozvolio nijednu brejk loptu u celom meču, pa ni u prvom. Ipak, ono što prvi set razlikuje od ostalih, je činjenica da Novak nije iskoristio nijednu brejk priliku u tom delu igre, bolje je reći da mu protivnik to nije dozvolio. Zato se igrao taj brejk, u kojem je Novak dominirao jer je poveo sa 5-0 i mirno priveo set kraju.

Bolja, opuštenija igra u nastavku, donela je Novaku i mnogo lakši posao, više brejkova i na kraju brzi završetak meča. Po dva brejka u oba , iz čak 18 prilika, doneli su Novaku i navijačima  ono što je bilo očekivano. Na kraju ipak laku i ubedljivu pobedu, uz sjajan odnos vinera i grešaka, 41-12! Deo tih vinera otpada na asove, kojih je bilo 12!

Novak ne zna sledećeg protivnika, jer je kiša prekinula meč između Šardija i Štrufa, posle 1-1 u setovima i 2-1 za Nemca u trećem. Taj meč će se igrati od 12.30h u petak, a posle njega bi na teren trebalo da izađu  Dolonc i Flipkens.