Novak ponovo izgubio od Švajcarca

Novak Đoković je nastavio svoj ovogodišnji niz gubitaka isključivo od švajcarskih tenisera. Ovoga puta je to ponovo bio Federer sa 7:5 6:2 u polufinalu turnira Masters serije u Monte Karlu.

za pocetak

Đoković je imao svoje šanse, pogotovo u prvom setu, ali treba napomenuti i da ga je mučila povreda zgloba od prošlog meča, zbog čeka mu je cela desna podlaktica bila u bandaži.

Prvi set je tekao poprilično mirno, bez brejkova i brejk lopti sve do 5-4 za Novaka, tada nastupa servis Rodžera. Đoković je izgubio prvi poen u gemu, ali je osvojio sledeća tri i našao se u prilici da ima dve set lopte. Međutim, tada Federer sjajno servira i spasava obe, a ubrzo i osvaja gem posle četiri vezana poena.

Novak je u sledećem servis gemu izgledao kao da je to ostavio iza sebe, osvojivši tri poena na svoj servis zaredom. Upravo tada se dešava neobjašnjivo, Federer vezuje pet poena i oduzima servis gem Novaku u trenutku kada smo svi pomislili da se izvukao. Bez većih problema Švajcarac je odservirao za prvi set.

Svi smo videli da se Novak muči, da ne može da igra na svom prepoznatljivom nivou zbog povrede. Čekali smo trenutak kada će predati…

On to međutim nije učinio. Igrao je do kraja, trudio se koliko mu je bol to dozvoljavao.

Osvojio je prvi servis gem u drugom setu, ali zatim gubi 4 gema zaredom, i tu je već svima bilo jasno da više povratka nema. Do kraja su obojica sigurno servirali a mi smo, nažalost, videli Novaka kako odlazi kao gubitnik u ovom meču.

Sutra će se odigrati prvo švajcarsko finale na Masters turnirima, jer je i Stanislas Wawrinka prošao u finale, pobedom nad Davidom Fererom sa 6:1 7:6. Federer će se boriti za prvu titulu u Monte Karlu, a Wawrinka za prvu Masters titulu.

Posle meča Novak je izjavio da nije hteo da preda meč, iako ga je bol u velikoj meri sputavao, jer kasnije pričaju svašta u njemu. Istrajanjem  do kraja je još jednom pokazao veliko poštovanje protivniku jer je lako mogao da preda.

Želimo Novaku da se oporavi što pre, i da nastavi tamo gde je stao u Majamiju.