Novak počistio Golubjeva

Najbolji srpski teniser i prvi nosilac na Vimbldonu, Novak Đokoviić nije imao milosti protov Kazahstanca Andreja Golubjeva  u 1. kolu ovogodišnjeg Vimbldona. Srpski as prepustio je rivalu svega pet gemova, a moglo je da bude i mnogo ubedljivije. Na kraju rezultat je glasio 6-0, 6-1, 6-4 za Novaka Đokovića koji će u 2. kolu igrati protiv veterana Radeka  Štepaneka.

novakSamo jedan osvojen gem Golubjeva u prva dva seta dovoljno govori o odnosu snaga na terenu u tom periodu igre. Ipak, u trećem je Kazahstanac uspeo da donekle iskoristi Novakovo opuštanje, ne dozvolivši našem teniseru da dugo dođe do brejka. Konačno, Đoković je to uspeo u devetom gemu, poveo je sa 5-4, a zatim u narednom završio posao.

Pobedom Novaka srpski dan na Vimbldonu završio se uspešno, jer je pre Novaka i Bojana zabeležila pobedu protiv Larson.

U trećem međusobnom susretu, Novak nije dao protivnuku nikakvu šansu. U prvom setu mu je oduzeo tri puta servis, i tako Kazahstanca ostavio na nuli. U drugom setu Srbin je nastavio silovito. Oduzeo je dva uzastopna servisa svom protivniku, i bio uspešan u gemovima kada je servirao, pa je brzo poveo sa 5:0. Nakon čak 11 uzastopnih izgubljenih gemova, Golubjev je konačno uspeo da osvoji jedan. Nakon toga, Đoković je odlično odigrao i dobio ovaj deo igre. U trećem setu, Golubjev je zaigrao bolje. Nije dozvolio rani brejk, pa je bilo 4:4. Međutim, tada je Novak uspeo da oduzme servis protivniku, što mu je bilo dovoljno da rutinski završi meč.

Pročitajte više: http://www.sportal.rs/news.php?news=1281