Novak “počistio” Aguta

novak dubai 2014Baš kao i protiv Denisa Istomina, Novak Đoković izašao je lako na kraj i sa Bautistom Agutom dobivši ga sa 2-0, po setovima 6-1, 6-3. Novak se pobedom plasirao u četvrtfinale ATP Dubaija gde ga čeka Mihail Južni iz Rusije.

Srbin je već posle 17 minuta meča imao velikih 5-0. Uspeo je da osvoji gem Bautista Agut uz veliku pomoć drugog tenisera sveta koji se opustio, a zatim servom namučio već indisponiranog protivnika i za 23 minuta osvojio prvi set sa 6-1.

Obojica tenisera su na startu drugog dela meča bila sigurna na svoj servis, a tako je bilo sve do 2-2, kada Đoković preuzima kontrolu meča u svoje ruke i osvaja naredna tri gema. Prvo pravi brejk za 3-2, a zatim ga potvrđuje osvajanjem gema na svoj servis. Nastavlja srpski teniser u istom ritmu i pravi novi brejk posle koga dolazi u situaciju da servira za pobedu. Međutim, malo opuštanje je dovelo do toga da Bautista napravi brejk i smanji na 5-3, ali već u sledećem gemu branilac titule pravi ribrejk kojim dobija meč i ostvaruje plasman u četvrtfinale.