Novak piše istoriju, osvojio i Pariz

Svet ima priliku da ove sezone vidi dominaciju jednog tenisera, koja je još jednom potvrđena u finalu mastersa u Parizu. Novak Đoković osvojio je četvrti put ovaj turnir pobedom nad Endijem Marijem u finalu, 6-2, 6-4. Time je Novak odbranio trofej osvojen prethodne sezone.

Ovim je Novak postao JEDINI igrač koji je osvojio šest masters turnira u godini, ali i teniser koji je najviše puta osvojio masters u Parizu. Ovom pobedom, Đoković je došao do 27og trijumfa nad top 10 teniserima u godini, a od 2011. godine ima čak 114 top 10 pobeda, a prvi iza njega je Nadal sa 61 pobedom.

Što se tiče toka meča, Novak je u trećem gemu došao do brejka, a isti je i potvrdio da bi do novog oduzetog servisa stigao u sedmom gemu, a potom sigurno odservirao za prvi set.

Nastavio je Đoković momentum, odmah došao do brejka, a onda se Mari probudio, vezao tri gema i poveo 3-2. Novak je povratio fokus i još jednim brejkom u osmom gemu došao do prednosti koju Mari nije nadoknadio, za trijumf od 6-2, 6-4.

Novak je savladao Endija 21. put iz 30 susreta, osvojio je 10. titulu u godini, 26. masters ( jedan više ima Nadal), a ukupno 58. trofej u karijeri. Novak je u seriji od 22 pobede, a od finala US open-a samo je Vavrinka uspeo da mu uzme set. 

Prvi teniser sveta kaže da postoji mnogo razloga zašto je uspeo da dostigne vrhunac u igri baš sada. 

Fizički i mentalno sam jači, iskusniji sam, imam mnogo mečeva iza sebe koji su me doveli gde sam sada. Naravno, nisam uvek bio tako uspešan, bilo je u određenom periodu sumnji. Ali, to je sve poslužilo kao lekcija da budem još bolji. Takođe, oženio sam se i postao otac. Mislim da sam našao sjajan balans. Niko nije savršen, ali ako težite savršenstvu možete da ga dostignete. Uživam da se takmičim na ovom nivou i dok je tako svako jutro ustajem, jer znam da postoji nešto što me inspiriše, što me gura napred da igram na ovom nivou”, istakao je Novak.