Novak opet kroz 3 seta do pobede

novak đoković monte karlo 2013Prvi reket Srbije još jednom je preokretom došao do pobede, ovaj put u trećem kolu turnira u Monte Karlu. Baš kao i u meču drugog kola, nakon što je izgubio prvi set 4-6, Nole u meču sa Huanom Monakom iz Argentine dolazi do pobede na teži način, u tri seta, rezultatom 4-6 6-2  6-2.

Novak je delovao indisponirano tokom većeg dela meča, igrao je bojažljivo, iako nije imao konkretnijih problema sa zglobom, delovalo je da mu je to na pameti. Često je na kraju poena gleda u pravcu stopala, savijao se i pravio grimase.

Tok meča:

Srpski teniser je u prvom setu pretrpeo prvi brejk u trećem gemu (2-1), ali je u osmom uspeo da uzvrati istom merom (4-4), da bi odmah prepustio igru protivniku koji završava taj deo igre u svoju korist – 6:4.

Đoković se uoči početka drugog seta konsultovao sa lekarom i čini se da se predomišljao da li da nastavi meč, zbog povrede zgloba koja mu je očigledno pravila probleme.

Ipak, nastavio je, ali mnogo jačim tempom, tako da je ubrzo došao do 3:0.

Huan Monako se vratio za trenutak u meč, smanjio na 3:2, ali to je bio njegov maksimum u tom delu igre.

Đoković je superiorno okončao set – 6.2, a u trećem je nastavio da dominira sjajnim servisom i još moćnijim riternom.

Ipak, kada je bio na servsu za meč, kod vođstva od 5:1, Monako uspeva da se „pridigne” i vrati jedan brejk za 5:2, ali to je bilo nedovoljno jer Đokovićodmah uzvraća i stavlja tačku na meč.

Izvor: Sportski Žurnal

Đoković će se u borbi za polufinale sastati sa finskim teniserom Jarkom Nieminenom, koji je u meču dana bio bolji od Huana Martina del Potra u tri seta 4-6 6-4 7-6(4)

Koliko je mudro da Novak nstavi da igra kako je igrao do sada, pitanje je.  Svetski reket br1 može ”na mišiće” da dobija  većinu tenisera, pogotovo nakon činjenice da se žreb prilično očistio od onih najopasnijih protivnika. Ali, da li vredi rizikovati i najmanju povredu noge u ovom stadijumu sezone, a što je možda još opasnije, rizikovati  da ne izađe 100% spreman u finale, gde bi ga skoro sigurno čekao Rafael Nadal, i izgubi ubedljivo, kao prošle godine, to je još veća nedoumica.

Novak je siguran do Rolan Garosa  na mestu br1, ali bude li se desio pomenuti najgori scenario, neće biti dugo bezbedan tamo. Poraz u psihološkom ratu sa samim sobom opasniji je od bilo kakve fizičke povrede.