Novak odgovarao na pitanja navijača

Novak Đoković je ‘ugostio’ svoje obožavaoce preko ‘Jutjuba’ , odgovarajući na pitanja koja su mu postavljali putem svih društvenih mreža.

„Dobrodošlica svima, hvala što učestvujete u novom ’Nole za Vas’. Iskreno, kao i uvek, obećavam da ćemo se u budućnosti što više družiti na ovaj način, i hvala vam za sva pitanja, a ja sam izdvojio neka od najinteresantnijih“.

Novak je izdvojio Branka Ćopića i Ivu Andrića kao omiljene pisce.

“Ima ih mnogo, ali za ovo druženje bih izdvojio Branka Ćopića i Ivu Andrića. Ćopića izuzetno cenim, a i moja fondacija podržava rad pozorišta “Boško Buha”, koje će naredne godine obeležeiti sto godina od njegovog rođenja, kada će biti igrana predstava “Magareće godine”. S druge strane, Andrić je naš nobelovac koji je zadužio Srbiju, kao i Ćopić, i učinio mnogo toga za naš narod. A, ovom prilikom, želim da se zahvalim i mom velikom prijatelju Emiru Kusturici, koji je u saradnji sa vladom Republike Srpske sagradio “Andrićgrad” u Višegradu, posvećen velikom piscu, a ja sam imao čast da ga posetim i mogu vam reći da je fenomenalan“, istakao je Novak.

Koje je tvoje najlepša uspomena iz Kine i šta misliš o svojim fanovima iz najmnogoljudnije zemlje sveta?

djokovic

“Veoma poštujem i volim svoje navijače iz Kine, jer su jedni od najodanijih. Uvek se trudim da im se zahvalim za podršku koju mi pružaju na terenu, posle mečeva, ali i na treninzima i ispred hotela. Što se uspomene tiče, to su svakako turniri koje sam osvajao u Pekingu i Šangaju, ali i poseta Kineskom zidu. Nažalost, nisam stigao da obiđem dosta toga, što se nadam da ću u budućnosti i uspeti”.

Đoković je imao par saveta i za juniore koji krče sebi put ka vrhu svetskog tenisa.

“Fokus na disanje, i kontrola misli na najjednostavnije stvari, kako bi odagnali pritisak, kada vam ne ide ništa od ruke. Naravno, sve je to teže reći nego učiniti. Mečevi u juniorskoj konkurenciji su jako teški. Svako se bori za sebe, za mesto među profesionalcima, za pažnju sponzora. Jako je teško, ali uz vredan rad je sve moguće.”

Šta kažeš protivniku na mreži?

„Često mi postavljaju to pitanje, uglavnom novinari, ne bi me čudilo da postave i mikrofon na mreži… Uglavnom je to ’dobar meč’, ’sjajna igre’ ili nešto u tom smislu… Ali, ima i mečeva kada igram sa svojim prijateljima, kada uglavnom sledi i zagrljaj“.