Novak očekivano lagano do 3. runde

Najbolji teniser sveta Novak Đoković plasirao se u treću rundu US opena pobedom nad austrijskim teniserom Andreasom Hajder Maurerom u tri seta. Novak je slavio sa 6-4, 6-1 6-2.

Novak Đoković USO 2015

Đoković je na momente bio nezadovoljan određenim aspektima igre, ali je ona, baš kao i u meču prvog kola sa Sozom, bila odlična. Najveći napredak u odnosu na Masterse u Montrealu i Sinsnatiju jeste sam Novakov stav na terenu – vratio je prepoznatljivu oštrinu, više ne gura lopticu i konstantno ide po poene.

Servis ga služi mnogo bolje nego prethodnih nedelja, a ono što hrabri jeste način na koji napada forhendom. Miksuje ravne udarce i visoke topspinove, što mu je u prva dva meča donelo mnogo uspeha. Takođe, vratila se i prepoznatljiva bekhend paralela – najveći dokaz da je samopouzdanje ponovo na visokom nivou.

Meč sa Andreasom prelomio je krajem prvog i početkom drugog seta, a onda je mogao i da eksperimentiše čestim lobovima i izlascima na mrežu.

Na kraju je duel završio sa 27 vinera i 19 neiznuđenih grešaka, dok je taj odnos kod protivnika bio 7-33.

Ovo je bila druga pobeda nad Austrijancem u isto toliko mečeva. U sledećem kolu Novak će imati prvi ozbiljniji test u vidu Italijana Andreasa Sepija, koji je u četiri seta eliminisao Tejmuraza Gabašvilija.

Sepi je neko ko je dugi niz godina na Turu. Poseduje veoma dobru igru sa osnovne linije, a ako mu omućite da se ‘razmaše’, može da odigra odlično. U to sam siguran, sposoban je da pogađa. Poseduje ogromno iskustvo, dugo je među 15-20 najboljih igrača sveta. Igrao je već na Artur Ešu, pa se neće naći zatečenim. Naravno, pokušaću sa određenom taktikom protiv njega, kako bih kontrolisao igru i postavio ritam koji meni odgovara“, poručio je najbolji sportista sveta.

Izvor:b92