Novak nešto teže do četvrtog kola

Novak DjokovicSvakako da se pobeda od 3-0 u setovima, ne može nazvati teško izvojevanom pobedom, ali ako se uzme u obzir, da je svaki set odlučivao po jedan mukotrpno zarađen brejk, onda je jasno, da je Novak u trećem kolu imao najozbiljniji posao i najtežeg protivnika u dosadašnjem delu turnira, 6-4 6-3 7-5.

Stepanek je svakako specifičan teniser, koji je sposoban da i najbolje namuči, jer svojim čestim izlascima na mrežu, ne dozvoljava protivnicima da uđu u ritam. Novak je sa druge strane, možda malo sporije i opuštenije ušao u meč, i to nekako nije uspeo da ozbiljnije popravi do kraja. Samo u ponekim delovima meča, uspevao je da bljesne, ali i to je bilo dovoljno za danas veoma dobrog Čeha.

Možda bi sve drugačije bilo da je Radek iskoristio jednu od dve brejk lopte, u prvom ili trećem setu. Nije, a u ostalim gemovima na svoj servis Novak nije imao nikakvih problema, ali je zato imao problema da nađe put pored Stepaneka na mreži. To je konačno počelo da mu polazi za rukom baš kada je trebalo, u poslednjem gemu prvog seta, kada je Novak stigao do prvih brejk lopti, od kojih drugu koristi.

Sličan scenario se dogodio i u drugom setu. Set je tekao mirno i bez problema za servere, sve do osmog gema, kada Novak koristi jedinu brejk loptu u setu, a zatim sigurnim servisom stiže do velike prednosti.

Treći set je bio nešto drugačiji. Izgledalo je daje Novak konačno pronašao rešenje za Stepanekovu igru. Sve češće je prolazio Stepaneka na mreži, stizao u gotovo svakom gemu do brejk lopte, ali nikako nije uspevao da prelomi set. Počela je i mala nervoza da hvata Novaka, pa su sledile greške u razmenama sa osnovne linije, što nije bila karakteristika Novakove igre u prva dva seta.

Sve je ipak došlo na svoje u 11 gemu. Novak ponovo uspeva da veže tri brejk lopte, od kojih koristi drugu. Relativno lako dobija sledeći servis gem i tako završava ovaj relativno dug meč, koji je trajao gotovo dva i po sata.

Ko će biti sledeći Novakov protivnik, znaće se posle meča između Sema Kverija i Stanislasa Vavrinke.