Novak nemilosrdan u 3. kolu

Novak-DjokovicNovak Đoković protutnjao je kroz meč trećeg kola Masersa u Sinsinatiju ispustivši samo dva gema u celom meču. On je  pobedio belgijskog tenisera Davida Gofana u dva seta, rezultatom 6-2 6-0.

Jedini prethodni okršaj ova dva tenisera imali su u okviru Dejvis kupa u februaru, kada je Novak takođe trijumfovao bez izgubljenog seta, bez većih problema.

Đoković je brzo i lako došao do trijumfa nad Gofanom, o čemu svedoči podatak da je od 81 poena tokom celog meča on osvojio 56, a svom protivniku prepustio samo 25.

Novak je sigurnom gemom otvori meč, da bi u prvom servis gemu protivnika došao do nekoliko đuseva, ali ne i brejk lopte. Usledio je još jedan lagan gem za novo vođstvo – 2:1.

Đoković je osvojio narednih osam poena i lagano stigao do brejka prednosti i sigurnog vođstva u prvom setu – 4:1.

Belgijanac je uspeo da se konsoliduje i nekako stigne do drugog gema, mada je Novak i u tom gemu imao šansu za brejk. Novak je u sedmom gemu lako stigao do 40:0, Belgijanac je osvojio naredna dva poena, da bi Srbin priveo gem kraju – 5:2.

Nastavio je Đoković u istom ritmu i lako stigao do vođstva u setovima, protiv indisponiranog Gofana. Loše je servirao Belgijanac  u gemu za opstanak, napravivši i duplu servis grešu za dve set lopte za Srbina. Ovaj koristi već prvu i stiže do vođstva – 6:2.

Drugi set nije doneo ništa novo. Novak je sa još jednim rutinskim gemom stigao do prvog gema u drugom setu, da bi mu Gofan četvrtom duplom servis greškom ‘doneo’ brejk, a već posle minut rezultat je glasio – 3:0. U istom ritmu Đoković je nastavio i do kraja meča nije dozvolio Gofanu ni da mu pripreti i meč je rutinski priveo kraju.

Izvor B92

U borbi za polufinale, Đoković će se sastati sa  domaćim teniserom Džonom Iznerom. Do sada su se sastajali četiri puta a Novak je trijumfovao tri puta.