Novak nastavlja niz u Pekingu

Novak Đoković je za sat i 31 minut savladao Bugarina Grigora Dimitrova u četvrtfinalu Pekinga sa 6-2, 6-4 i stigao do svoje 22. uzastopne pobede u ovom gradu. Za ulazak u finale boriće se sa Endijem Marijem koji je pobedio Marina Čilića sa 6-1, 6-4.

nole

Prva dva gema obojica su sigurno osvojili na svoje servise, a već u trećem Novak se suočio sa problemima. Tek posle 15 odigranih poena i šest brejk prilika za Dimitrova uspeo je srpski teniser da povede sa 2-1, a već u narednom gemu oduzeo je Bugarinu servis i vođstvo uvećao na 3-1. U osmom gemu kada je Dimitrov servirao za ostanak u setu, Nole je došao do novog brejka i ovaj deo meča dobio sa 6-2.

U četvrtom gemu drugog seta Novak je napravio prvi brejk u ovom delu meča i poveo sa 3-1. Usledila je još jedna razmena brejkova posle koje je srpski teniser imao vođstvo od 5-2. Dimitrov je servirao za ostanak u meču i sprečio dve prilike Đokovića da ga završi, a zatim i oduzeo Noletu gem u kom je servirao za pobedu, 5-4. Srbin je odmah uzvratio ribrejkom i iskoristivši treću meč loptu završio ovaj duel u svoju korist.