Novak nakon WB: “Potpisao bih ovo sa 14 godina”

Novak Đoković ponovo je podigao pehar koji je namenjen pobedniku Vimbldona. Nije moglo lepše, pobedio je u velikom derbiju Rodžera Federera sa 3-1 i zaledio srca navijača koji su tokom celog meča otvoreno bili uz Švajcraca.

Svaki Federerov poen bi navijači na nogama dočekali, dok su Novakove majstorije pozdravljali mlakim aplauzima. Posle još jednog velikog trijumfa, devetog gren slem trofeja u karijeri bio je prvi teniser sveta prezadovoljan.novakk“Da ste me kao 14-godišnjaka u Srbiji pitali da li bih potpisao ovo sa 28 sigurno bih odmah prihvatio. U nekoliko gren slem finala sam mogao da pobedim. Ali, pokušao sam nešto da naučim iz tih iskustava i nastaviću to da radim. Imam 28 godina, dobro se osećam. Ne osećam se staro, mislim da su godine ispred mene. Pokušaću da idem dalje, da vidim gde će me to odvesti” rekao je Nole posle pobede. 

Kao i prethodna dva puta i ove sezone nakon osvajanja titule morao da proba travu. 

“Rekli su mi da je bez glutena, potpuno prirodna i da mogu da je jedem. Lepo je bilo pponoviti tradiciju. kao dete sam sanjao da osvajam Vimbldon , a to je stvar koju sam želeo da uradim nakon pobede”. 

Osvajanjem trofeja Novak Đoković je odbranio 2.000 bodova, pa će na novoj ATP listi imati 13.845 poena, dok Federer i Nadal zajedno imaju 12.665. Švajcarac i Španac zajedno imaju 1.180 poena manje od Novaka Đokovića što dovoljno govori koliko je naš teniser bolji od konkurencije.