Novak na svom nivou

497773834517162457d09f240050933_size3Povreda, forma, fizička sprema, problemi koji su se vezivali za Novakov dosadašnji nastup u Monte Karlu, nestali su u samo sat i sedamnaest minuta igre, u kojoj je Novak odličnom igrom savladao Jarka Nieminena sa 6-4 6-3.

Nije sve bilo savršeno, ali je ovo Novakovo izdanje bilo potpuno drugačije, bolje i sigurnije nego prva dva na startu turnira. Doduše, Novak je opet pretrpeo rani brejk u drugom gemu, ali se već u sledećem gemu vratio u set i od tada pa sve do 3-0 u drugom setu, uz dva brejka prednosti, prikazao ohrabrujuću, snažnu, agresivnu igru i što je možda najvažnije, kretanje na nivou najboljeg na svetu.

Očigledno, da je strah od povrede potpuno prevaziđen, mada su se tokom dana mogle čuti informacije, da se Novak ponovo povredio na treningu. Iako je nasuprot sebe, imao raspoloženog protivnika, koji je povremeno uspevao da iznenadi Novaka sjajnim paralelama, kontrama i agresivnim riternima, Novak je jednostavno svojim kvalitetom, koji je konačno pokazao, uspostavio dominaciju na terenu.

Posle stečene velike prednosti, Novak je delom svojim greškama, dozvolio čak dva brejka, ali je isto toliko puta ponovo oduzimao servis protivniku, pa je razlika sa početka drugog seta ostala i na kraju tog dela igre.

Posle iznenađenja, koje je Fabio Fonjini napravio u osmini finala protiv Berdiha, nadovezalo se još jedno, pobeda Italijana nad Gaskeom, pa će Fonjini biti Novakov protivnik u polufinalu. Dva dana mlađi protivnik, do sada je Novaku uspeo da uzme samo dva seta u četiri meča, mada se to desilo u njihova dva poslednja susreta, prošle godine u Londonu na OI i ove u Indijan Velsu.

Drugi polufinalni par biće Conga i Nadal. Oba tenisera imali su dosta problema da se plasiraju u polufinale. Conga je jurio set manjka protiv Vavrinke, a Nadal je bukvalno na mišiće, savladao Dimitrova. Grigor se vratio posle 2-6 u prvom setu, uzvratio istom merom, da bi na kraju sa grčevima završio meč. Snaga je očigledno bila presudna jer je Nadal bio daleko od svog najboljeg izdanja. Uostalom imao je čak 36 grešaka, uz 18 vinera, što svakako nije Nadalova karakteristika, pogotovu na šljaci.

Meč između Španca i Francuza se igra od 13h, dok će drugo  polufinale početi najmanje dva sata kasnije.