Novak lako sa Lajovićem

Prvi teniser sveta, Novak Đoković, laganom pobedom nad sunarodnikom Dušanom Lajovićem, otpočeo je turnir u Dohi. Nole je sa 6-2, 6-1, posle sat vremena, prošao u drugo kolo.

Nakon početnog egala i razmene brejkova, od rezultata 3-2 za Đokovića, on je ušao u seriju gemova pa je osvojio sve gemove do kraja seta, za konačnih 6-2.

U drugom setu nastavila se serija, pa je Novak  brzo stigao do 5-0, uprkos tome što je Lajović pokušavao da mu parira agresivnom igrom. Posledica tog pristupa bio je veliki broj neiznuđenih grešaka, a neretko slabije rangirani Srbin nije imao ni sreće da uzme poene, pa je 5-0 bilo i previše ubedljivo. Upisao se Dušan na semafor u gemu u kome je servirao za ostanak u meču,  ali je u narednom gemu Đoković odsevirao za trijumf na startu turnira u Dohi.

U narednom kolu, Đokovića očekuje Sergej Stahovski.

Turnir u Dohi je iz serije 250, a Novak na njemu učestvuje  prvi put. Ne računajući Hopman kup u tri navrata (2008, 2011, 2013 godina), ovo je Đokoviću prvi put da pre Australian Open-a igra ATP turnir još od 2009. godine, kada je igrao Brizbejn i Sidnej.