Novak lagano za 2-0!

Novak DjokovicNije se očekivala drama, već rutinska pobeda Novaka Đokovića. Ipak, bilo je straha i zbog vrste i zbog kvaliteta podloge, ali je Novak sve to odradio kao najbolji na svetu, lako i ubedljivo, 6-3 6-2 6-2.

Olivije Rohus, je mnogim ljubiteljima tenisa, ostao u pamćenju kao neko, ko je često u prošlosti teniski mučio i pobeđivao Novaka Đokovića.  Praktično, Novak je u pet mečeva dva puta samo dobio omalenog Belginaca, a i te pobede nisu bile nimalo lake.

Ipak, Novak sada nije Novak iz 2005. godine, koji je tada izgubio dva meča od Rohusa, jedan upravo u DK, niti je Novak iz krizne 2010. godine. Rohus je u samo veoma retkim trenucima, pokazivao taj talenat, kojim je remetio ritam i igru Novaka, ali se za tako nešto mora okriviti i sam Đoković, koji je bez obzira na promenu klime, vremenske zone i podloge, odigra sasvim dobar meč.

Setove i igru nije potrebno posebno opisivati, jer je Novak bio ubedljiv u svim segmentima igre, a posebno je bio efikasan njegov servis, jer je na šljaci napravio čak 20 asova!

Srbija je tako povela sa 2-0 i došla na korak do plasmana u četvrtfinale. Svakako da se očekuje pobeda Novaka protiv Gofana, kao siguran poen za ostvarenje cilja, ali bi za sve bilo bolje da dubl u subotu završi posao. Siguran u dublu je Nenad Zimonjić a najavljen Viktor Troicki. Ko će na teren, vetovatno će se zanti tek pred početak meča.