Novak i Janko ubedljivi

Mečevi su im počeli u petnaestak minuta razlike i oba su završena za oko sat i po. I jedan i drugi su protivniku prepustili po pet gemova, s tim što je Janko pretrpeo dva brejka, oba u drugom setu, dok je Novak spasao sve tri brejk lopte, sve u petom gemu prvog seta.

Novak je mogao brže i ubedljivije da stigne do pobede, bar je tako izgledalo posle prva 4 gema, ali je onda Sepi krenuo sa boljom igrom, dok Novak nije iskoristio sve svoje šanse za brejk i da tako skrati put do trećeg kola. Novak je i pored dobre igre, dosta jakog tempa tokom celog meča, imao periode kada je vezivao greške, pa je nakraju broj grešaka podosta premašivao broj vinera.

Očigledno da je Novak ovaj meč koristio kao prilagođavanje na podlogu i povremeno je bio nezadovoljan nekim svojim udarcima, pre svega nameštanjem na njih. Ipak kada se sve sabere, Novak je vrlo dobro odigrao , pogotovu kada se uzme ubzir da je ovo najlakša pobeda protiv Sepija u poslednja dva meča, jedina dva koja su uopšte i igrali na šljaci.

Janko je imao malo više problema sa Montanjesom, ali je ipak uspeo da sve probleme reši u prvoj polivini svakog od setova. Uglavnom se tu sve rešavalo, a jedina razlika je u tome, što je Janko u drugom setu dozvolio protivniku da se jednom vrati u rezultatsku ravnotežu, a u drugom da vrati jedan od dva brejka minusa. U svakom slučaju, Janko je pokazao, da mu je DK meč u Češkoj pomogao da se prilagodi na podlogu i da uđe u dobar ritam na šljaci, koji će mu biti neophodan, jer ga čeka njegova noćna mora, Žil Simon, od kojeg je izgubio sva tri dosadašnja meča. Doduše, u dva od ta tri meča je prvi stizao do seta a sva tri su odigrana na betonu.

Novaka čeka Dolgopolov, koga je pobedio prošle godine na USO, ali je imao problema u prvom setu da izađe na kraj sa stilom igre Ukrajinca. Iako šljaka jeste pogodna podloga za drop šotove Dolgopolova, teško da će to iznenaditi i poremetiti Novakov ritam.