Novak i Đorđe Đoković u četvrtfinalu Pekinga u dublu

Dupla pobeda Novaka Đokovića prvog dana takmičenja na turniru u Pekingu. Posle trijumfa u singl konkurenciji prvi teniser sveta je u dublu sa bratom Đorđem pobedio Maosina Gonga i Majkla Venusa sa 2-1 po setovima 7-6, 6-7, 10-5. Srpski dubl će u četvrtfinalu ukrstiti rekete protiv kanadsko/američkog para, Vašek Pospišil/Džek Sok.nole i djoleU prvom setu smo videli nekoliko preokreta. Mada su vodili sa 2-0, srpski teniseri su ostali bez dva servis gema i gubili sa 4-2.  Međutim, uspeli su da se vrate u igru, spase set loptu, povedu 6-5, ali je set otišao u  taj-brejk koji su posle mnogo borbe dobili sa 7-5. 

Mnogo borbe viđeno je i u drugom delu igre, koji je, takođe, okončan posle taj brejka. Poveli su 4-1 Novak i Đorđe, a onda su njihovi rivali preokrenuli, iskoristili treću set loptu i izjednačili na 1-1. Ipak, srpski dubl je u super taj-brejku bio uspešniji sa 10-5 i na kraju slavio sa 2-1 u setovima.

Novak se trenutno nalazi na 139. mestu ATP liste u dubl konkurenciji, a sa trenutnim bodovima biće oko 120. mesta. Đorđe je trenutno 1753. dubl igrač sveta, najbolji plasman mu je 1088. mesto, a sa bodovima koje je osvojio na ovom turniru biće oko 572. mesta.