Novak furiozno u 3. kolo Rolan Garosa

noleMnogo lakše nego na startu Rolan Garosa sa Davidom Gofanom, Novak Đoković plasirao se u treću rundu u Parizu trijumfom nad Gvidom Peljom 6:2, 6:0, 6:2.

Posle tročasovne pauze usled kiše u Parizu, Novak je izašao na teren spreman da u najkraćem mogućem roku savlada rivala i pripremi sa za mali derbi sa Grigorom Dimitrovim, koji je u tim trenucima završavao duel sa Francuzom Lukom Pujom.

Oba tenisera ušla su u meč pomalo nervozno pa je publika videla nekoliko grešaka sa obe strane. Ipak, servis gemovi su odbranjeni i posle 2:2 videlo se da nezgodni Argentinac nije slučajno nedavno pobedio i Janka Tipsarevića i Viktora Troickog.

Ono što raduje je što je Novak prilikom prvog servis gema Pelje imao dve, a prilikom drugog jednu brejk loptu, međutim, nije uspeo da ih realizuje.

Na sreću, Novak je četvrtu šansu u šestom gemu smečom pretvorio u brejk i lakše se disalo.

Novak je u naredna dva gema pokazao da ulazi u pravi ritam pošto je stizao i teže lopte od Pelje, a ritern je bio kao i uvek ubitačan – za 33 minuta igre srpski teniser je sa dva brejka stigao do vođstva u setovima (6:2).

Ništa novo na startu drugog seta, Novak je posle sigurnog servis gema odličnim riternima i jednim vinerom stigao do brejka za 2:0. Nakon još jednog dobijenog gema Novak se snuždio, pomalo i iznervirao kada je devojka kraj njegove klupe otvorila kišobran i otpratila ga u svlačionicu – ponovo je počela kiša da pada.

Posle dvadesetak minuta kiša, koja zapravo i nije padala nekim jakim intenzitetom (tri meča igrala se u ovo vreme), prestala je i teniseri su se brzo vratili na teren.

Novaku je, stekao se utisak jedini cilj po povratku na teren bio da što pre okonča meč i sa novim izazovom odlično se nosio budući da je lako vezao nova dva gema.

Na 5:0 je Pelja servirao odlično, međutim, Novak ništa nije želeo da prepusti slučaju, odnosno gubitku vremena, pa je iskoristio četvrtu brejk loptu za set bez izgubljenog gema. Drugi set je trajao samo 26 minuta!

Ni treći set nije doneo nikakvu promenu u odnosu snaga. Novak je još više “dodao gas” i uz sjajan, reklo bi se u poslednje vreme nikad bolji prvi servis, lako je priveo meč kraju posle 86 minuta igre.

Novak je imao 29 vinera i 26 neiznuđenih grešaka, a Argentinac je upisao 10 direktnih poena i 34 greške.