Novak i Filip dobili WC za Dohu

Na ATP turniru u Dohi koji se igra na početku godine u dubl konkurenciji nastupiće Novak Đoković i Filip Krajinović koji du dobili specijalnu pozivnicu organizatora turnira. Novak će nakon egzibicije u Abu Dabiju nastupiti u Dohi, a potom sledi i prvi GS u sezoni – Australijan open.

Novak Djokovic-Trening & Press

Nismo uopšte oklevali kada smo Novaku Đokoviću dali specijalnu pozivnicu za konkurenciju dublova. On je klasa i sigurno će privući publiku gde god da ode. Nadal je osvajao titulu ovde tri puta u konkurenciji dublova. Ko zna, možda će Novak i Filip Krajinović uraditi isto“, rekao je Alami, direktor turnira u Dohi.

U 2014. Đoković je igrao dubl na četiri turnira, dva od ta četiri turnira igrao je u paru sa zemljakom Filipom Krajinovićem. Bilo je to u Indian Velsu, gde su poraženi u prvom kolu od Gulbisa i Raonića (7-6(3), 6-1) i u Pekingu gde su im Gulbis i Matkovski predali meč prvog kola, pa su onda Đoković i Krajinović predali 1/4 finale Fonjiniju i Majeru. Krajinović je pored ta dva turnira igrao dubl i na čelendžerima, ali nije imao većih uspeha.

Novak se trenutno nalazi na 572. mestu u konkurenciji dublova, a osvojio je dve titule u karijeri, jedan fjučers (10k) 2004. godine u paru sa Dejanom Petrovićem, sadašnjim trenerom Ane Ivanović i jednu ATP titulu u paru sa Erlihom, 2010. godine. Krajinović je 1453. na ATP listi u dubl konkurenciji, a do sada nije osvojio nijednu titulu.

Na turniru u Dohi koji počinje 5. januara, pored Novaka Đokovića u glavnom žrebu singla će učestvovati i Dušan Lajović, dok će mesto u glavnom žrebu kroz kvalifikacije pokušati da pronađu Filip Krajinović, Viktor Troicki i Peđa Krstin.

Branilac titule na turniru u Dohi je Rafael Nadal, koji će biti postavljen za drugog nosioca, odmah iza Đokovića, a pored njih učestvuju i Berdih, Ferer, Kolšlajber, Gaske, Karlović, Verdasko, L.Majer, Rosol, Beker, Anduhar, Sepi, Južnji, Istomin, Boleli, Stahovski, Štruf, Monako, Lorenzi, Gabašvili, Almagro i Brown.