Novak Đoković u četvrtfinalu Pariza

noleNovak Đoković je na putu do četvrtfinala mastersa u Parizu posle dosta muke eliminisao Žila Simona rezultatom 6-3, 7-5. Neće skoro Novak zaboraviti ovaj meč, zbog silnih oscilacija u igri i neverovatnog drugog seta. Napravio je prvi teniser sveta čak 29 grešaka u meču i imao svega 37 odsto osvojenih poena na drugi servis, pa ne čudi loša igra u drugom setu.Ipak, najvažnija ja pobeda.

Francuz je prvi zadao udarac, napravio brejk, što je probudilo prvog tenisera sveta. Pošto je Simon poveo 2-1 Novak je nanizao četiri gema uz dva brejka i dobio set sa 6-3 posle 35 minuta igre.

U drugom delu videli smo nešto što se ne viđa često na mečevima prvog tenisera sveta. Sedam gemova u nizu i sedam brejkova. Novak je odmah napravio brejk, a Simon uzvratio, pa opet brejk, pa ribrejk i tako sve do *4-3 ,  kada je Đoković konačno prekinuo seriju brejkova (5-3). Zanimljivo je da je Novak dva protivnička servis gema osvojio sa nulom. Ali, pre nego što je stavio tačku na meč dozvolio je Simonu još jedan brejk, čak peti u meču.