Novak brzo i lako

thNovak Đoković se bez većih problema plasirao u četvrtfinale Mastersa u Rimu, pobedom nad Ukrajincem Aleksandrom Dolgopolovim. Đoković je do treće pobede u isto toliko međusobnih susreta sa ukrajinskim teniserom došao sa 6:1, 6:4, posle jednog sata i jednog minuta igre.

Đoković je do trijumfa nad ukrajinskim teniserom došao rutinski, pošto mu protivnik nijednog trenutka nije zadao velikih problema. Dolgopolov je odigrao veoma nervozno, da bi samo u petom gemu drugog seta prikazao svoju karakterističnu igru,
Opravdanje možda leži u uslovima za igru na koje se i Novak žalio: “Teren u Rimu je dosta lošiji u poređenju sa Madridom i Monte Karlom. Ove godine su u Monte Karlo i Madrid doneli šljaku iz Pariza koja je najbolja na svetu, organizatori turnira u Rimu to nisu uradili. Nadam se da će sledeće godine to uraditi jer je za nas igrače najvažnije da imamo iste uslove za igru na svim turnirima koji prethode Gren Slemu u Parizu”
“Isti uslovi su za obojicu, bilo je nekih čudnih odskoka lopte, malo vetra i kiša koja je odužila meč. Jako sam dobro igrao s obzirom na uslove i jedva čekam sledeći izazov”, reako je Đoković.

U borbi za polufinale, srpski teniser će se sastati sa Čehom Tomašom Berdihom, koji je pobedio Južnoafrikanca Kevina Andersona 7:5, 6:2.

Izvor: B92, nettenis