Novak bolji od Ferera nakon velike borbe

Novak Đoković uspeo je da savlada Davida Ferera, ne dozvolivši da ga propuštene šanse izbace iz ritma kao protiv Berdiha prošle godine u Rimu. Na kraju 7-5, 4-6, 6-3.

djokovicUz veliku borbu i trčanje teniseri su do šestog gema čuvali servise, kada je Novak došao do brejka. Spasivši dve ribrejk lopte, poveo je 5-2, ali tada Ferer kreće u preokret. Španac vezuje tri gema, ali Novak dolazi do  dva uzastopna gema i posle spektakularnog poena i 22 razmene udaraca lomi  otpor  Ferera za set.

Novak nije koristio šanse, ali Ferer svoju jeste pa je u sedmom gemu stigao do brejka koji je bio dovoljan za set i izjednačenje.

U trećem setu Novak je poveo 3-1, ali je odmah izgubio servis da bi do novog brejka stigao u osmom gemu i servisa za meč. Sjajnim poenom i slanjem loptice u aut od strane Ferera nakon 38 razmena Novak stiže do meč lopte koju i koristi za plasman u polufinale.

Za finale će igrati protiv Miloša Raonića, koji je savladao Žeremija Šardija 6-2, 5-7, 6-3.

Do sada su igrali samo u Dejvis Kupu, kada je Novak bio bolji u tri seta.

U drugom polufinalu Grigor Dimitrov čeka pobednika meča Mari – Nadal, nakon što se Bugarin na svoj rođendan prvi put plasirao u Masters polufinale, posle predaje Hasa kod rezultata 6-2 za Dimitrova. Bugarin će od ponedeljka biti minimum 12. na svetu, što će mu biti rang karijere.