Novak bez problema na startu

article-0-16ED0590000005DC-28_634x397Možda za nijansu teže nego što se očekivalo, ali bez problema i neke drame, Novak je zabeležio prvu pobedu na ovogodišnejm AO. Pola Anri Matju je na momente podsetio na najbolje dane, ali to je bilo dovoljno samo za častan poraz, 6-2 6-4 7-5.

Nije izgledalo da će se meč igrati duže od uobičajenih sat i po, pa i manje. Novak je brzo došao do 6-2 i brejka za 1-0, ali su onda stvari krenule teže po njega. Prvo je spašavao 00-40, što se pokazalo kao dobro, jer je baš u tom trenutku Novak pronašao servis, koji ga je držao dalje od problema do kraja meča. Sa pet sjajnih servisa, od kojih su bila i dva asa, Novak je spasao te brejk lopte i nekako rutinski, u laganom ritmu, koji se samo za trenutak pojačao krajem prvog seta, došao do velikih 2-0 u setovima.

Međutim, u takvoj igri, Matju je bio sve sigurniji. I on je odlično servirao i uspešno realizovao svoje dobre servise. Kako je meč odmicao, bilo je jasno da Novak u takvom tempu neće dočekati greške protivnika, pa je krenuo snažnije od polovine trećeg seta. Ipak, nije sve krenulo kako je želeo, bili su vidljivi i prvi znaci frustracije, zato što se posao nepotrebno produžava.

Ritern je bio  problem u jednom delu trećeg seta, ali je upravo taj udarac zaslužan za odlučujući brejk na 5-5. Poslednji gem nije bio baš rutinski, jer je Francz krenu na sve ili ništa a Novak po običaju čekao greške protivnika, Njih je ipak bilo, pa se bez brejk lopte i uz viner, sve uspešno završilo.

Novak na kraju može biti zadovoljan što je sve prošlo bez komplikacija, a svakako da će najzadovoljniji biti servisom u drugom i trećem setu. Sleeći protivnik biće mu Rajan Herison, koji je izgubio prvi set protiv Hiralda, ali je nekako našao put do pobede i drugog kola.