Novak 2013: Egzibicije, AO, Dejvis kup…

Na zvaničnom sajtu najboljeg svetskog tenisera objavljen je raspored za prva tri meseca naredne godine. Raspored se razlikuje od onog koji je Novak imao ove godine jer su u njega ubačena dva timska takmičenja, Hopman kup i Dejvis kup.

Novak će i narednu sezonu početi u Abu Dabiju, na egzibiciji koju je osvojio na startu sezone 2012. Tada je bio više nego ubedljiv, pobedivši Gaela Monfisa, Rodžera Federera i u finalu Davida Ferera, poslednju dvojicu sa po 6-2 6-1. Na ovogodišnjem Mubadala Tennis Championship-u, trebalo bi da, pored Novaka, nastupe Rafael Nadal, Endi Marej, David Ferer, Tomaš Berdih i Janko Tipsarević. Turnir se igra od 27.12 – 29.12.

Iz Abu Dabija Novak se ekspresno seli u Pert, gde 29.12. počinje Hopman kup. Na tom turniru će ponovo nastupiti sa Anom Ivanović a igraće u grupi sa Italijom, Nemačkom i Australijom. Iako turnir zvanično počinje u danu kada se igra finale u Emiratima, prvi meč Srbije je predviđen za 31.12. tako da će Novak imati dovoljno vremena da doputuje i malo se adaptira na novu sredinu.

Zanimljivo je da Novak neće igrati nijedan zvanični turnir do početka Australien opena.  To nije radio ni ove godine ali je nastupao na Kujong klasiku, egzibiciji prilično slobodnog formata, pa je moguće da će tamo Novak i sada svratiti i odigrati koji meč. Za tu egzibiciju je prijavljen Janko Tipsarević.

U Melburnu Novak brani titulu a zatim od ATP turnira sledi klasičan raspored: Dubai (polufinale ove godine), Indijan Vels (polufinale) i Majami, gde Novak brani titulu. Ove godine Novak nije igrao Dejvis kup ali je zato u svoj raspored za narednu godinu stavio meč sa Belgijom, koji će se odigrati u belgijskom gradu Šarloa od 1 – 3. februara 2013. godine.