Nova titula za Lasla, Nina izgubila u finalu

laslo-dere-1375041407-345235Laslo Đere osvojio je i drugu titulu ove sezone, i to samo nedelju dana nakon prve.  Ukupno četvrtu titulu u karijeri ”zaradio ” je na turniru 10k kategorije u Prijedoru.

Laslo je bez izgubljenog seta osvojio turnir, na kome je bio postavljen za 2. nosioca. Na putu do finala porazio je 5., 4., a u finalu i  1. nosioca, Tomislava Brkića iz Bosne.

Brkić je u paru sa našim Nikolom Ćaćićem trijumfovao u konkurenciji dublova. Nikola je u pojednačnoj konkurenciji poražen u četvrtfinalu.

Ove dve vezane titule Laslu će doneti napredak među 400 najboljih na ATP listi.

Nina+Stojanovic+2014+Australian+Open+Junior+iRmaxY-Tct1lNina Stojanović nije uspela da ponovi uspeh od pretprošle nedelje u Šarm El Šeiku.  Iako je, kao nenosilac, bez izgubljenog seta stigla u finale, pobedivši usput 8., 5. i 1. nositeljku, u finalu je stala pred 2. nositeljkom,  Polinom Lejkinom iz Rusije.
Ruskinja je trijumfovala u tri seta. 6-2 2-6 6-2.

Nina se ipak ”osvetila”  Polini jer ju je pobedila u konkurenciji parova. U paru sa Lizom Sabino iz Švajcarske osvojila je trofej protiv prvih nositeljki Lejkina-Braun  6-3 4-6 10-3. Ovo joj je četvrta titula ove sezone i u karijeri uopšte.

Aleksandra Krunić je poražena u polufinalu čelendžera 100k+h kategorije u Pragu. Od nje je bila bolja 68. teniserka sveta, Ana Karolina Šmidlova 6-7 6-1 3-6.
U prvom setu Aleksandra je servirala za  set na 6-5, ali nije izdržala pritisak  Slovakinje. Drugi set je dobila dominantno, dok je treći set prekinula kiša na 3-3. Sutradan se meč nastavio, ali samo da bi  Šmidlovoj pripala preostala tri gema.