Nova titula za Krajinovića!

Trijumfalno je završio Filip Krajinović još jednu nedelju na ATP čelendžer turu, pošto je bio najbolji u italijanskoj Bieli. On je u finalu savladao Salvatorea Karuza, 6-3, 6-2.

Filip je imao kontrolu u celom meču, spasio je dve brejk lopte u uvodnom gemu, potom stigao do brejka, koji je Italijan vratio u šestom gemu, ali tada Filip vezuje tri gema i osvaja set. U drugom setu brejkovi u drugom i sedmom gemu bili su mu dovoljni da nakon 89 minuta odservira za titulu , realizujući prvu meč loptu.

Filip na turniru nije izgubio ni set, samo dva seta su otišla u taj brejk, čime je potvrdio sjajnu formu, osvojivši drugi čelendžer za mesec dana, treći u sezoni, ukupno sedmi u karijeri. Sve titule osvojio je na šljaci.

On naredne nedelje prelazi na beton, u sklopu priprema za US Open kvalifikacije, i igraće u Portorožu, a protivnik će biti Lukas Rosol.

Filipu titula donosi skok na 109. mesto na ATP listi i poziciju nosioca u kvaifikacijama US Opena. Filipov skok u rangu je impresivan, jer od avgusta prošle godine nije igrao zbog povrede, što je uslovilo da u jednom trenutku ispadne iz top 300, a sada je na putu povratka u top 100.

Ovo je bio deveti čelendžer trofej srpskih tenisera ove sezone, Tipsarević ima četiri, Krajinović tri, a Đere i Lajović jednu titulu, iz ukupno 16 finala.