Nova titula za Bojanu!!!

bojana jovanovskiBojana Jovanovski nalazi se u  formi karijere ove sezone. Najnoviji trijumf srpske teniserke  je titula na   WTA čelendžeru 125k kategorije u Ningbou, u Kini.

Bojana je preokretom trijumfovala u okršaju sa još jednom teniserkom koja doživljava sezonu karijere ove jeseni, Kineskinjom Šuaj Džang.

Osvajačice dva prethodna Internacional turnira, Taškenta i Gvangdžoua, susrele se se po prvi put u karijeri. Džang je dobila prvi set u taj brejku sa 7-6, da bi se Bojana zatim vratila i u naredna dva sa 6-4 i 6-1 stigla do titule posle više od dva i po sata borbe.

Da Kineskinja igra u životnoj formi potvrdila je već na startu meča kada je povela sa 3-1. Međutim, Bojana nekako uspeva da se izvuče i uđe u svoj ritam. Spasila je Bojana set loptu na 6-5, ali je ipak poklekla u tajbrejku koji je Kinsekinja dobila sa 9-7. 

U drugom je Džang prva zapretila, povevši sa 2-0, ali je zatim Jovanovski od narednih pet gemova osvojila četiri. Brejk za vođstvo od 4-3 ispostavio se kao ključan, jer je odredio i kome će pripasti druga deonica.

Treći, odlučujući set, počeo je odlično po srpsku teniserku, jer je na servis suparnice došla do 2-1, a kako je iz sledećeg, vrlo interesantnog gema, obezbedila “dva razlike”, njena rivalka više nije imala snage da se nosi sa raspoloženom Jovanovski, koja je furioznom igrom privela meč kraju i obezbedila novu titulu.

Bojana je i u polufinalu preokretom stigla do pobede, pa je i ovog puta pokazala pravi karakter i potpuno zasluženo stigla do trofeja, novih WTA bodova i čeka na 20.000 dolara.

Ovim trijumfom Bojana je uspela da se vrati  u top 40