Nova statistika i rekordi na NETTENISU!

Dragi posetioci, ove sezone, ekipa NETTENISa vam sprema do sada najkompletniju tenisku statistiku i rekorde do sada!
Pored glavnih ATP i WTA kategorija i turnirske statistike, ono što je posebno za vas i nas zanimljivo, a ne može se naći nigde drugde, jeste statistika svih predstavnika Srbije na ATP/WTA turnirima i rang listama. Do sada smo vodili samo evidenciju o osvojenim titulama naših tenisera i teniserki, a narednih dana, objavićemo i kompletnu Gren Slem statistiku srpskih predstavnika, zatim statistiku ranga i plasmana na listama, kao i sve ATP/WTA/ITF/CH turnire ikada održane na teritoriji Srbije.

SIR

Kao što miožete videti, statistika je ”tematski”  izdeljena na četiri kolone.
Prva predstavlja tri glavne kategorije turnira koje organizuju ATP I WTA. (Završni Šampionati, zatim ATP Masters serija, tj. turniri prve kategorije (WTA Premier M&5/Tier I) i na kraju Premier, tj ATP500 turniri, tj. turniri druge kategorije)
Druga kolona jeste generalna ATP/WTA statistika vezana za rekordere po broju osvojenih titula ukupno, zatim rekordere po broju osvojenih mečeva, i na kraju statistika vezana za rang statistiku, tj. sve svetske brojeve 1, i još po nešto.
Treća predstavlja turnire pod pokroviteljstvom ITF-a, tj. Gren Slemove, timska takmičenja (Dejvis, Fed i Hopman kupove), a u ovoj olimpijskoj sezoni, spremamo vam i statistiku Olimpijskih teniskih turnira.
Četvrta kolona jeste kolona rezervisana za ”srpsku statistiku”. Prvenstveno Gren Slem statistiku koju ćemo objaviti već ovog vikenda. Zatim, tu su titule i finala svih naših predstavnika na ATP/WTA/ITF/CH turnirima, a sledeće nedelje možete očekivati i njihovu kompletnu rang statistiku.

Sva statistika se odnosi na periode Otvorene (Open) ere. S tim što se Masters i Premijer statistika odnosi na periode od 1988, tj 1990, kada su ATP/WTA postale glavna upravljačka teniska tela i kada su te kategorije zvanično osnovane.
Srpska statistika se uglavnom odnosi na period od SR Jugoslavije, od 1992, ali ćemo se truditi da to proširimo na kompletnu Otvorenu eru.

Pored statistike i rekorda, tu su naši uporedni ATP/WTA kalendari, kakvi ne postoje nigde drugde. Zatim, spremamo i kalendar svih profesionalnih turnira održanih na tlu Srbije u Otvorenoj Eri, kao i prateću statistiku. Taj kalendar možete očekivati po okončanju Otvorenog Prvenstva Australije.

Takođe, dosta se radi na poboljšanju profila naših teniserki i tenisera. Za sada smo unapredili i ažurirali veliki broj profila teniserki, a do kraja meseca se nadamo da će ceo posao biti gotov.

Što se ažurnosti tiče,  neke stavke će biti uređivane na nedeljnom nivou, neke na mesečnom, sve u zavisnosti od učestalosti promena i nivoa interesovanja za podatke koje sadrže. Moguća su kašnjenja  od po nekoliko nedelja, ako u se u međuvremenu ne dogode neke bitnije promene. Svakako, na svakoj tabeli stajaće datum poslednjeg ažuriranja.

Uživajte!